Profesyonel İlaçlama Hijyen ve Temizlik Hizmetleri

Böcek varsa çare BOCEKVAR!
  • BocekVar Çağrı Merkezi

FUMİGASYON

Fumigasyon Hizmetleri
Okunma : 2524
Tarih :

Fumigasyon Hizmetleri

20. yüzyılın başlarında uygulanmaya ve yaygınlaşmaya başlayan Fumigasyon; haşereleri,böcekleri ve diğer zararlıları (mantar,bakteri,nematod vb.) tüm dönemleri (yumurta,larva,milf,pupa ve ergin dönem) boyunca etkisiz hale getirmek amacı ile belirli bir ısıda gaz bazlı kimyasal madde olan fugimant vermek sureti ile belirli bir süre bu uygulamayı kapalı ortamlarda tutma işlemidir.Fugimasyon hizmetini bir sahil kenti ve önemli bir ihracat kapısı olan Antalya'da müşterilerine sertifikalı uzman ekibi ile vermekte olan BOCEKVAR Fumigasyon hizmetini profesyonel ve garantili yöntemlerle yürütmektedir.

Bilinçsiz ve özensiz yapıldığında ölümcül sonuçlara yol açtığı bilinen Fumigasyon hizmetini Gıda,İhracat,Palet,Ev ve Konteyner gibi alanlarda sürdüren firmamız her türlü hayvansal ve bitkisel odaklı materyal ve ürünleri zararlılardan arındırarak bu etmenlerin yok edilmesini,ürün kaybının önlenmesi ve ürünlerin sağlıklı kalmasını sağlamaktadır.

Fumigasyon Alanları

ÇADIR ALTI

Çadır Altı Fumigasyonu

Çadır Altı FUMİGASYONU

Çadır altı uygulaması gaz geçirmez Polietilen örtüler veya Tarpalin çadırlar kullanılarak bulaşık ürünün kapalı ortamda tutulması yöntemidir.Bu kapalı ortamlar çoğunlukta düz zemin üzerine içerde hapsolan gazın sirkülasyonunu sağlayacak boşluklar bırakan şaplı beton veya sert plastik örtü ile sağlanmaktadır.

Çadır altı uygulamasında ürünler; ürün miktarı,hacmi ve dozaja göre belirlenen fugimant miktarı hesaplanıp,kullanılacak fugimant (Aliminium phospide veya Methyl) türüne göre farklı işlemlere tabi tutulurlar.

Çadır Altı yöntemi için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

TARİHİ ESER & MÜZE

Tarihi Eser ve Müze Fumigasyonu

Tarihi Eser Ve Müze FUMİGASYONU

Müze Fumigasyonu uygulaması; kullanılacak fumigant tipi,işlem yapılacak tarihi eser veya yapının konumu,türü,yapısı ve hassasiyetine göre iç içe (nested) fumigasyon çadırlarına alınarak veya birbirinden bağımsız çadırlara alınarak yapılabilen bir uygulama türüdür.

Analizler ve araştırmalar sonucu fugimasyonda kullanılacak metot ve kimsayallar (Metil bromür (CH3Br), Fosfin (PH3) ve Sülfüril florit (SO2F2)) belirlenir ve alan koruma altına alınır ve çalışmalara başlanır.Müze Fumigasyonu uygulaması diğer uyglamalara kıyasla daha güvenli olmakla birlikte Müzelerin ilk tercih sebeplerinin başında gelmektedir.

Tarihi Eser Ve Müze yöntemi için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

SİLO

Silo Fumigasyonu

Silo FUMİGASYONU

Silo Fumigasyonu genellikle depolanmış halde tahıl,makarna,buğday ve benzeri ürünler için kullanılan yöntemdir.Ürünlerin depolanması ve işlenmesi aşamasında zararlıların ürünlere ortalama %15'lik kayıp vermesinin önüne Silo Fumigasyonu uygulanarak geçilebilmektedir.

Silo Fumigasyonu uygulanırken ürün içerisindeki zararlı türü ve yoğunluğu çok iyi analiz edilmeli, fumigasyon işlemi sırasında gaz ölçümleri doğru noktalara uygulanmalı,fiziksel hasar bulunmaması gaz sırdırmaması dikkat edilmesi gereken noktalardır.

Silo yöntemi için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

KONTEYNER

Konteyner Fumigasyonu

Konteyner FUMİGASYONU

Adından da anlaşılacağı üzere Konteyner içine uygulanan bu fomigasyon türünde çoğunlukla ihracatta ve nakliye de kullanılan ölçüleri uluslar arası standartlara göre ayarlanmış DC Konteynerler (Dry Container) tercih edilmektedir.Konteyner Fumigasyonu uygulanırken sızdırmazlık,hava sıcaklığı,ve nem,içeride kalacak gaz miktarı,konteyner içindeki ürün ve üründeki bulaşık zararlı tipi ve konteynerin fiziksel özelliklerine göre doğru olan fumigasyon işlemi uygulanır.

Fumigant gazlar korozyon ve aşındırıcı etkiye sahip kimyasallardır.Fumigasyon işleminde düzenli kullanılan konteynerlerde de bu gazların neden olduğu olumsuz etkiler göz önünde bulundurulmalı,her fumigasyon işleminde ve işlem sonrasında gerekli kontrol ve analizler yapılmalıdır.

Konteyner yöntemi için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

GEMİ AMBARI

Gemi Ambarı Fumigasyonu

Gemi Ambarı FUMİGASYONU

Gemi Ambarı Fumigasyonu; işleme uygun depolara sahip gemilerde ürün sızdırmazlığı sağlanarak uygulanan bir fumigasyon tipidir.Bu iş için imal edilen gemiler yapımları sırasında ambarlarının fumigasyon ve ilaçlamaya uygun şekilde inşa edilirler.Fumigasyon gereksinimlerini karşılayacak donanıma sahip ambarlarda fumigasyon işlemi daha kolay ve güvenli uygulanmaktadır.

Fumigasyon işlemine uygun olmayan gemiler için extra güvenlik önlemi ve malzemeye ihtiyaç duyulmaktadır.Bunlardan en önemlisi gemi ambarı ile yolcu ve tayfaların olduğu bölümlerin arasında sızdırmaz bir izole sistemi oluşturarak aradaki her türlü irtibatın kesilmesini sağlamaktır.

Gemi Ambarı yöntemi için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

DEĞİRMEN

Değirmen Fumigasyonu

Değirmen FUMİGASYONU

Diğer fumigasyonlara göre maliyetli olan Değirmen Fumigasyonu bitkisel ve hayvansal zararlıları takip ederek feromon ve UV tuzakları takviyesi ile yapılan fumigasyon türüdür.Tuzakların değirmende olması gereken saklanmış ürüne gelebilecek böceksel ve bitkisel zararlıları yakalayabilecek özellikte olması gerekmektedir.

Bu tuzaklar tüm alan ve katlarda olmalı,düzenli aralıklarlada denetimi yapılmalıdır.Tuzaklarda ortalama 1-2 zararlı yakalanması normal karşılanabilir fakat bu sayı artıyorsa düzeltici farklı yollara başvurulması sayıyı minimize etmeye ihtiyaç vardır.

Değirmen yöntemi için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

BİNA & YAPI

Bina Fumigasyonu

Bina & Yapı FUMİGASYONU

Bina fomigasyonu uygulamasında; tüm yapı fumigasyone özel üretilmiş plastik çadırla kaplanır.Böcekleri ve diğer zararlıları öldürüp yok etmek amacı ile gaz sızdırmaz kapalı ortamda belirli ısıda ve miktarda yapının ve ortamın kriterlerine uygun fugimant kullanımı ile fumigasyon işlemi yapılır.

Bina fomigasyonunda dikkat edilmesi gereken nokta yapı korumalı belirli bir alan içerisinde değil ise yapı etrafında geniş güvenlik önlemi alınmalı,her türlü tedbir(gaz sızdırımı denetimi,dışarıdaki sıcaklık değeri ile yapı içerisindeki sıcaklık değerinin irtibatı kesilmeli) alınmalıdır.

Bina &Amp; Yapı yöntemi için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

AHŞAP PALET & KUTU

Ahşap Palet ve Kutu Fumigasyonu

Ahşap Palet Ve Kutu FUMİGASYONU

Ahşap Palet ve Kutu Fumigasyonu; konteyner içinde veya çadır ile kaplanarak zararlılardan arındırılma yöntemidir.Paletler yapısı itibarı ile ağaç kurdu,ölüm bekçisi gibi zararlılar tarafından çok sevilmektedir ve çok çabuk bulaşıklık gösterebilirler.

Ahşap paletler yada ahşap kutulara zarar veren haşerelerin etkisiz hale getirilmesi için gaz yoğunluğu iyi hesaplanıp gerekli işlem uygulandıktan sonra içeride kalan gaz kalıntılarının kaybolup etkisini yitirene kadar fumigasyon yapılan konteyner yada çadırın havalandırılması gerekmektedir.

Ahşap Palet Ve Kutu yöntemi için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.